Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro får bidrag för skola på loven

Örebro kommun har ansökt om och fått beviljat bidrag på totalt 176 000 kronor i bidrag till skola på sommarlovet och påsklovet. Det motsvarar 22 elever på påsklovet och 62 elever på sommarlovet. Det meddelade skolverket på torsdagen.

Annons
Skolelever. Har lektion.

-Vi har haft sommarskolor flera år. Det är ett stöd och möjlighet för att kunna läsa och få med sig det man inte har fått tidigare. Men jag kan inte svara på vad varje enhet ska använda bidraget till, säger Marie Holm, programdirektör för barn och utbildning.

Skolverket skriver att bidraget har kunnat sökas för elever i årskurs 6-9 i grundskolan, årskurs 7-10 i specialskolan, årskurs 6 i sameskolan och för elever som läser den inledande kursen i matematik på yrkesprogram i gymnasieskolan. Skolverket betalar 1000 kronor per elev och vecka. Totalt har kommer och friskolor ansökt om bidrag för knappt 20 500 elever.

-För elever som gått ut årskurs nio utan gymnasiebehörighet innebär sommarskolan en möjlighet att få godkända betyg för att kunna börja gymnasieskolan. Det är också en möjlighet för elever i lägre årskurser som halkat efter att jobba ikapp, säger Joakim Feldt, enhetschef på Skolverket i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons