Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro flygplats stäms på 14 miljoner

Örebro flygplats stäms på 14 miljoner kronor av det Borlängebaserade flygbolaget Direktflyg som bland annat trafikerar Örebro–Malmö.

Annons

Skälet till stämningen är att Direktflyg menar att Örebro flygplats gett ekonomiskt stöd till flygbolaget Next Jet som flyger på sträckan Örebro–Köpenhamn.

– Direktflyg flyger ju på samma region, säger advokat Tommy Pettersson som är juridiskt ombud för Direktflyg till Sveriges Radio.

Direktflyg anser

att företaget hade tjänat 14 miljoner mer under de senaste åren på sin Malmölinje om inte Next Jets Köpenhamnslinje funnits. Örebro flygplats håller inte med, de menar att linjerna inte konkurrerar med varandra.

Conny Strand, vd för flygplatsens ägare Länstrafiken, bekräftar dock att flygplatsen har stöttat Next Jet ekonomiskt. Han säger till Sveriges Radio att stödet var en förutsättning för att få Next Jet att börja flyga till Köpenhamn år 2007

– Det är ju inte så att flygbolagen står på kö för att flyga från Örebro. Vi var då tvungna att ge någon form av stöd för att man skulle börja flyga.

(NA)

Mer läsning

Annons