Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro flygplatsstängdes - igen

Askmolnet från den isländska vulkanen har återigen börjat att röra sig norrut över Sverige. I eftermiddags stängdes luftrummet över Örebro flygplats igen.

Annons

Tidigt på tisdagsmorgonen landade planet med de strandsatta Thailandsresenärerna på Örebro flygplats. Askmolnet hade rört sig bort från Mellansverige och flygplatsen fick klartecken från Luftfartsverket att öppna för trafik.

På tisdagseftermiddagen kom dock nya besked - askmolnet har börjat röra sig i nordlig riktning upp över Sverige igen. Vid 15-tiden stängdes därför Örebro flygplats. Även flygplatserna i Skavsta och Bromma tvingades stänga och prognoserna pekar på att Arlanda drabbas vid 20-tiden i kväll.

Mellan Gävle och Örebro

Följer askmolnet den prognosticerade rutten beräknas det ligga på en linje mellan Gävle och Örebro och vidare åt sydväst ungefär vid midnatt.

För Örebro flygplats del innebär utvecklingen att den planerade charteravresan mot Turkiet i morgon bitti ställs in.

- Ja, tyvärr så tvingas vi meddela detta. Ving och Fritidsresor kontaktar under eftermiddagen de passagerare som skulle ha rest med det aktuella planet, säger Mikael Smedberg, flygplatschef på Örebro flygplats.

När flygplatsen åter kan öppnas för trafik är i nuläget oklart.

- Luftrummet är stängt på obestämd framtid, så jag har inga besked att lämna.

Kommer fler avgångar från Örebro att påverkas av den nya stängningen?

- Det vet man aldrig, men just nu befinner vi oss mellan säsongerna så vi har bara en avgång i veckan och det är just Turkiet på onsdagarna. Hur läget ser ut nästa onsdag får vi se, säger Mikael Smedberg.  

Mikael Smedberg

Mer läsning

Annons