Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro kommun går på bomässa i Cannes

Örebro kommun satsar 100 000 kronor på att i dag åka på bomässa till franska Cannes.

Annons

I dag åker en grupp på sju stycken personer från Örebros kommun till franska Cannes för att gå på världens största bomässa, uppger P4 Örebro.

Näringslivschefen på kommunen, Lasse Ekevärn, förstår om kommuninvånarna är skeptiska, men menar samtidigt att det vore tjänstefel att inte närvara. Han tycker att det är väl investerade pengar, eftersom det kan påverka framtidens investerare och arbetstillfällen i Örebro.

Knyta kontakter

Resan kostar omkring 100 000 kronor, och delegationen är där för att knyta kontakter och hitta investerare som vill satsa pengar i Örebros framtida utveckling.

Lennart Bondesson (KD) är ansvarig politiker, och ska åka med till Cannes. Han anser att Örebro kommun är ett stort företag i Sverige.

– Det är ett tufft program med möten uppbokade med företag där vi ska berätta hur Örebro växer och behöver nya investerare, uppger Lennart Bondesson, kommunalråd Örebro kommun, till P4 Örebro.

Fel prioritering

Staffan Werme (FP) är kommunalråd på Örebro kommun, men han tycker att resan är helt fel prioritering.

- Det huvudsakliga problemet är att kommunen är i ett allvarligt ekonomiskt läge, där man sparar in på skolan, barnomsorgen och äldreomsorgen. Då tycker inte jag att det är rätt att åka ner och gå på bomässa, säger han.

Staffan Werme menar att det inte finns någon agenda för resan.

- Man åker dit, träffar en massa folk och tror att man ska komma tillbaka och få investeringar. Hittills har de här resorna inte gett kommunen någonting.

Mer läsning

Annons