Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro på plats 32bland sommarstäder

Över 5 000 personer var med och röstade fram Sveriges bästa sommarstäder. Örebro hamnade även i år på plats 32.

Annons

Det är sajten Reseguiden.se som för tredje året i rad låter sina besökare rösta fram Sveriges bästa sommarstäder. 5 287 personer svarade på frågan: ”Vilken svensk stad är din sommarfavorit?”

Traditionsenligt så vann Göteborg för tredje året i rad. Av 228 städer hamnade Örebro på plats 32.

För resten av länet gick det så där. Samtliga orter i länet som var med på listan förra året tappade sina positioner förutom Lindesberg. Förra året var Lindesberg Sveriges 135:e bästa sommarstad. I år blev det plats 122. Näst högst av orterna i länet var Nora på plats 52.

NA ringde upp Örebrokompaniets semesterledige turistchef Björn Fransson och frågade varför Örebro inte hamnade högre upp.

– Jag tycker att plats 32 är en positiv rankning. Både med tanke på att det är 228 städer som ingick i undersökningen. Men också för att de använt begreppet sommarstad. Det ordet associerar människor med kusten. Därför är det mest sol och bad-städer som ligger i topp på listan, säger Björn Fransson.

Enligt Björn Fransson bör Örebro inte jämföra sig med kuststäder som Göteborg, Visby och Varberg, alla i tio-i-topp i undersökningen, utan mellanstora orter inne i landet.

– Vi bör i stället jämföra oss med städer som Västerås, Linköping och Norrköping. Inte kuststäder. Om vi jämför Örebro med de städerna ligger vi högre upp i undersökningen.

Du har ju semester nu. Är du i Örebro?

– Just nu är jag i södra Götaland. Sedan ska jag utomlands. Men jag kommer vara i Örebro och resten av länet lite senare under semestern.

Vilka är dina bästa tips på vad man kan göra i Örebro i sommar? – Jag tycker att man ska besöka slottet och de teaterföreställningar som finns i samband med Örebro Bernadottejubileet 2010. Men passa även på att besöka Vinön som är värt en extra resa. Besök gärna också konstutställningen Konst på hög i Kumla.

Mer läsning

Annons