Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Örebro ska genomsyras av studentliv”

Läkarstudenten Pooyan Masarrat är ny studentkårsordförande på Örebro universitet. I dag tillträder han officiellt sitt uppdrag.

Annons
ny kårordförande. I dag påbörjar Pooyan Masarrat sitt uppdrag som ny ordförande för studentkåren på Örebro universitet.Foto: Andreas Lundgren

Pooyan Masarrat valdes av kårfullmäktige i april, men i dag är det alltså första dagen på jobbet för den nye kårchefen.

– Jag tror att jag valdes till kårordförande för att jag har en tydlig vision med universitet och för att jag kunde konkretisera den under valkampanjen, säger Pooyan Masarrat om uppdraget, som han har under ett års tid.

Vilken är din vision?

– Jag vill att Örebro ska genomsyras av studentliv – oavsett om man är vid universitetet, på norr eller någon annanstans. Det ska märkas att Örebro är en student- och universitetsstad.

– Det handlar om att studenterna ska implementeras i samtliga delar av staden. I näringslivet, i kommunen, i politiken och utvecklingsarbetet. Studentinflytandet behöver bli bättre.

Vilka frågor tänker du driva?

– Det finns två viktiga frågor. Det ena är att vi vill införa studentrabatt på bussresor. Den andra frågan är mer utbildningspolitisk och berör lärarnas pedagogik. Alla studenter har rätt till universitetslärare med god pedagogisk kompetens. Det är ett krav som Sverige förenade studentkårer driver, säger Masarrat.

Pooyan Masarrat kommer från Kista. Han flyttade till Örebro i samband med att han började plugga vid läkarprogrammet, där han läst sex terminer av elva.

Mer läsning

Annons