Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare dödförklarades – anmäler sjukhuset

Han hörde sin egen dödsdom, men överlevde till slut mot alla odds.
Nu har Jimi Fritze, 44 från Örebro, anmält Sahlgrenska sjukhuset.

Annons
Jimi Fritze.

NA har tidigare berättat om Jimi Fritze som drabbades av en hjärnblödning sommaren 2012. Han var då på semester i Göteborgs skärgård. Efter att läkarna på Sahlgrenska röntgat Jimis hjärna var de övertygade om att han inte skulle överleva. Vid hans sjuksäng hörde Fritze, som var vid medvetande men inte kunde röra sig, sin egen dödsdom samtidigt som hans klocka med mera togs av.

– Då tänkte jag bara: ”Nej nu jävlar”. Jag ska leva, har Fritze tidigare berättat i NA.

Anhöriga fick även frågor om organdonation för Jimi. Trots att läkarna egentligen inte fick diskutera det innan hjärndödhet konstaterats. Den närmaste kretsen bestämde sig för donation.

När släkt och vänner tagit farväl av en nedsövd Jimi kom plötsligt vändningen.

En ny läkare, som just kommit tillbaka från semestern, tittade på röntgenplåtarna och sa att det inte såg så farligt ut. Kort efteråt vaknade Jimi upp och har sedan dess påbörjat en lång resa tillbaka.

Jimi Fritze har nu anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, en statlig myndighet som sorterar under Socialdepartementet.

"Hade inte läkaren kommit tillbaka från semestern hade jag fått ligga tills kroppen inte orkade mer?", skriver Fritze i sin anmälan.

– Jimi har gjort det här för att nu även uppmärksamma den bristfälliga rehabiliteringshjälpen. Den är dessvärre under all kritik, säger Stig Andersson, Jimis pappa, till NA.

Mer läsning

Annons