Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare fick fängelseför storsmuggling

Efter att nära fyra kilo cannabis hittats i en lägenhet i Örebro döms en 27-årig örebroare till fängelse i tre år.
Två andra personer döms också men inte till fängelse.

Annons

I utredningen förekommer en tågresa till Köpenhamn. Örebroaren säger att han befann sig i Köpenhamn några timmar men att han absolut inte köpt narkotika. Ett vittne säger att 27-åringen hade med mycket pengar på resan, över 100 000 kronor, och att han talade om att han skulle köpa cannabis. Men mannen nekar.

Vid rättegången uppgav han att flera personer var med på resan och att en ryggsäck och några påsar hamnade i hans lägenhet vid hemkomsten till Örebro.

Men Örebro tingsrätt anser att mannen i allt väsentligt lämnat uppgifter som är i strid med andra förhör och bevisning. Domstolen menar också att han haft svårt att lämna exakta svar och svårt att komma ihåg vissa saker.

Örebro tingsrätt anser honom föga trovärdig. Rätten skriver i domen att det finns bevis för att han gjort sig skyldig till grov narkotikasmuggling och i överlåtelsesyfte haft drygt 3,7 kilo cannabis .

De två andra som åtalats i målet är en kvinna som döms till skyddstillsyn för narkotikabrott, och medhjälp till den grova narkotikasmugglingen. Hon var med på resan till Köpenhamn och anses till viss del ha bidragit till smugglingen.

En tredje person döms till 2 000 kronor i böter för narkotikabrott genom att ha haft och använt amfetamin och cannabis. 27-åringen ska var kvar i häktet i avvaktan på att börja avtjäna fängelsestraffet.

Mer läsning

Annons