Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare fick vänta fyra år på handläggning

En man i Örebro kommun vänder sig nu till riksdagens ombudsmän med anmälan att det tagit närmare fyra år att handlägga en överklagan, rörande en i Degerfors belägen fastighet.

Annons

Överklagan har i flera år flyttats mellan olika myndigheter, enligt fastighetsägaren. Ärendet handlar om överträdelse av plan- och bygglagen och anmälaren uppger att denne känner sig maktlös i kontakt med myndigheterna.

Fastighetsägaren har tidigare JO-anmält länsstyrelsens, som han anser, saktfärdiga handläggning avseende Degerfors kommuns beslut som överklagades. Men det avslogs med hänvisning till stor arbetsbelastning hos handläggaren.

Nu befarar anmälaren att sammanslagningen av Örebro och Karlstads tingsrätter, med det medfört i form av ökad arbetsbelastning av JO ska ses som godtagbart skäl för den utdragna handläggningen. Men betonar att för enskilda människor är det oacceptabelt i kontakten med myndigheter. Anmälaren förväntar sig att tas på allvar och tiden fram till beslut ska inte ta mer tid än vad som kan bedömas rimlig.

Mer läsning

Annons