Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare förklarade bort 1 800 tabletter

En 37-årig örebroare frias från smuggling men döms för dopningsbrott.

Annons

Majoriteten av dem som dömde i Örebro tingsrätt tror på förklaringen att han inte beställt och därmed smugglat dopningsmedel från utlandet.

Rättens ordförande och en nämndeman godtar däremot inte det han sagt och ville döma också för smuggling, men majoritetens uppfattning gäller.

Att fem paket med dopningspreparat, med örebroaren som mottagare, hamnade hos tullen på Arlanda förklarar han med att avsändaren gjort ett misstag.

I den delen frias han helt men döms däremot till 4900 kronor i böter för dopningsbrott, det gäller en påse med 400 tabletter som hittade hemma hos honom.

37-åringen berättade vid rättegången att han beställde bantningspreparat på internet och betalade 1 500 men att leveransen inte fungerade.

Örebroaren menar att det som kom till Arlanda är en kompensation för det han inte fått, och flera gånger klagat på, Att det blev dopningspreparat istället för bantningspiller ser han som ett misstag. Han har också sagt att eftersom han klagade flera gånger skickades kompensationen säkert i omgångar.

Paketen kom till Arlanda vid tre tillfällen inom en månad, två paket vid två tillfällen och ett paket en av gångerna.

Totalt nära 1 800 tabletter med olika dopningsklassade preparat.

”Glömdes bort”

Efter kontrollerna blev det husrannsakan hos örebroaren. I bostaden fann polisen 400 tabletter i en påse instoppad i ett fack i en datorväska.

Hans förklaring är att försändelsen kom hem till honom och att han tog för givet det var bantningspillren. Han säger att de såg konstiga ut och stoppades i en väska och glömdes bort.

I den delen är rätten överens om att han måste ha förstått, eller misstänkt, att det var dopningsmedel men trots det inte agerade.

Polisen granskade också mannens dator och fann sådant åklagaren menar är bevis för beställning av dopningsmedel.

Men Örebro tingsrätt anser bevisen otillräckliga och ogillar åtalet för smuggling.

Mer läsning

Annons