Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare hade två kilo amfetamin i hemmet

Örebroaren som hade drygt två kilo amfetamin i sitt hem har dömts till fyra år och åtta månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Annons

Polisen hade spanat på 54-åringens bostad under en tid innan de slog till mot honom den 21 mars i år. I ett källarförråd hittades en väska med amfetamin som låg förpackat i plastpåsar och plastkartonger.

Även i hans lägenhet hittades amfetamin. Totalt rörde det sig om 2,3 kilo, och på gatan skulle det ha varit värt minst 200 000 kronor.

Under rättegången berättade 54-åringen att han bara förvarat narkotikan en kort tid åt en bekant. För besväret skulle ha få 50 gram amfetamin för eget bruk.

Det finns en del som talar mot att han bara passivt förvarat narkotikan. Bland annat har 54-åringen packat om amfetaminet med hjälp av en vakuumpackare. Hans förklaring om att apparaten använts till att paketera mat tror inte tingsrätten på.

Men 54-åringen tros ändå inte ha varit aktiv i fråga om att sälja knarket. Det finns till exempel inget i hans sms- och telefontrafik som tyder på det. Domstolen landar i slutsatsen att mannen knappast hade resurser att genomföra en så stor affär.

Till en början var även en kvinna misstänkt för delaktighet i brottet. Hon är dock avförd från utredningen.

54-åringen har dömts för otaliga brott genom åren. I många fall har det rört sig om direkta narkotikabrott av olika slag. I andra fall har brottsligheten varit kopplad till hans missbruk.

Mer läsning

Annons