Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare hedrar offren

Örebrostiftelsen ”En bättre värld” har dragit igång en insamling för att hedra offren efter tragedin i Norge.

Annons

Stiftelsen, som snart har funnits i ett år, vill få ett slut på rasism och främlingsfientlighet. Därför har den påbörjat en särskilt insamling efter det tragiska som hände i Oslo och på Utöya för två veckor sedan. Målet med insamlingen är att pengarna ska användas så att antivålds- och antirasistorganisationer lättare ska kunna nå ut till ungdomar med sitt budskap om tolerans och fördelar med mångfald.

- Jag och min kollega Martin kände att vi vill hedra offren genom att hjälpa ideella organisationer i Sverige. Vi vill visa att det är positivt med mångfald, säger projektledaren Pehr Lindquist.

PyramideffektTanken med insamlingen är att det ska bli en pyramideffekt så att det blir stor spridning. Killarna har startat insamlingen på iHelp.se och med hjälp av sociala medier eller sms sprider de sedan vidare informationen om sin insamling och hoppas att folk ger ett bidrag.

-Det här är så pass nytt. Folk vet inte riktigt vad det är och det tar sin tid att sprida detta. Vi har fått positiva reaktioner och alla som känner för humanism tar till sig detta, säger Pehr Lindquist.

Hur länge insamlingen ska hålla på är inte fastställt än.

-Vi plockar bort den när det är läge för det, berättar Pehr Lindquist.

Har arbetat med projekt utomlandsÖrebrostiftelsen ”En bättre värld” vill minska risken för ett upprepande av det som har hänt i Norge. Killarna har erfarenhet av utlandsprojekt. De har hjälpt gatubarn i Brasilien. Här hemma har de satsat på att underlätta livet för svårt sjuka barn och ungdomar oavsett ursprung eller nationalitet. Med hjälp från sponsorer och bidragsgivare har de kunna genomföra sina tidigare projekt.

Mer läsning

Annons