Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare listas som en av landets värsta hyresvärdar

Hyresgästföreningens tidning Hem Hyra har listat de som de anser vara de 25 värsta hyresvärdarna i Sverige. Med på listan finns örebroaren Kurt Sellberg - som slår i från sig kritiken.– Jag har bara nöjda hyresgäster. De dåliga kastar jag ut, säger han.

Annons
(Lägenheterna på bilden har inget med artikeln att göra.)

Varje år listar Hem Hyra de hyresvärdar som de anser vara de värsta i Sverige. Listan baseras på uppgifter från jurister vid Hyresgästföreningarna runt om i landet.

För andra året i rad är Kurt Sellberg med på listan. Han har en fastighet på Gjutaregatan i Örebro. Kurt Sellberg känner sig påhoppad av Hyresgästföreningen och tycker inte att de är neutrala. Han säger att föreningen ställer sig på hyresgästernas sida.

– Hyresgästföreningen är en skitförening. De tillåter hyresgäster att göra vad fan som helst. Vad än en hyresgäst gör en i lägenhet håller de med dem, säger Kurt Sellberg.

Enligt Kurt Sellberg finns det flera exempel på hyresgäster som misskött sig i hans fastighet. En kvinna ska ha bott tillsammans med en man som slängde ölflaskor på gården. Hyresgästerna i samma hus klagade, och därför vräktes paret, enligt Kurt Sellberg.

I ett annat fall ska en person ha styckat grävlingar med en yxa i lägenheten till sin hund. Grävlingarna ska ha förvarats i en frysbox i källaren, enligt Kurt Sellberg.

– Det låg likdelar i lägenheten efter och luktade lik i hela trappen. Grannarna klagade och sa att de skulle flytta om jag inte gjorde något, säger Kurt Sellberg, och berättar att kvinnan blev vräkt när hon inte bättrade sig.

Just nu pågår en tvist mellan en boende som flyttat ut och Kurt Sellberg. Kvinnan har betalat 6500 kronor i deposition, en slags förskottshyra. Dessutom har hon betalat 1000 kronor i visningsavgift. Hon vill ha tillbaka pengar från Kurt Sellberg. Enligt Carl-Henrik Lindmark, som är ombud i ärendet, är parterna nära en lösning.

– Han har tagit ut förskottshyra av en hyresgäst och möjligen krävt henne på en otillåten avgift. Om han återbetalar alla pengar återkallar vi målet, säger Carl-Henrik Lindmark, jurist på Hyresgästföreningen vid region mitt.

Enligt Kurt Sellberg ska kvinnan nu ha fått pengarna av honom. Något hon dementerar.

Carl-Henrik Lindmark säger att Kurt Sellberg har fall hos Hyresgästföreningen "lite då och då".

– Han vill gärna tillämpa väldigt strikta regler och föreskrifter för hyresgästerna. Han kräver att man underställer sig alla villkor. Det finns ingen hyresvärd som liknar honom i det avseendet, säger Carl-Henrik Lindmark.

Vad säger du om att han känner sig påhoppad av er?– Så är det ju inte. Vi blir kontaktade om sådana här fall och agerar, säger Carl-Henrik Lindmark.

Kurt Sellberg säger att han fått nog av Hyresgästföreningen - och funderar på att anmäla dem.

– De tål inte hyresvärdar som vågar säga ifrån. Inte undra på att man hatar de jävlarna, säger Kurt Sellberg.

Mer läsning

Annons