Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare misstänks för grov alkoholsmuggling

En 39-årig örebroare har gripits och ska överlämnas till tullen i Helsingborg.
han är misstänkt för grov alkoholsmuggling.

Annons

Efter ett åklagarbeslut i Helsingborg gjorde Örebropolisen en husrannsakan i 39-åringens bostad i går morse. Mannen var inte hemma vid tiden för tillslaget, men polisen kunde gripa honom några timmar senare på söder i Örebro.

Förhörs av Tullverket39-åringen var redan anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grov smuggling av alkohol. Brottet utreds av Tullverket,  och örebroaren ska i morgon föras till Tullverket i Helsingborg för förhör.

Sex år maxstraff

Tullverket vill inte lämna ut närmare detaljer om den misstänkta smugglingen.

– Utredningen är ännu i ett mycket tidigt skede och personen i fråga är inte hörd, säger Michaela Linderoth, pressekreterare på Tullverket.

Straffet för grov alkoholsmuggling är fängelse från sex månader upp till sex år.

Utredningar och beslag

BROTTSUTREDNINGAR

Tullverket utreder misstänkta smugglingsbrott och se till att åklagare och domstolar har tillräckligt underlag för en rättssäker bedömning av skuldfrågan.

Brotten utreds av specialutbildade tulltjänstemän vid Tullverkets brottsutredning under ledning av allmän åklagare.

BESLAG

Under 2011 beslagtog Tullverket cirka 300 000 liter starköl, 50 000 liter vin och 70 000 liter sprit. Sammantaget är siffrorna något lägre än för 2010.

Däremot har den alkohol som omhändertagits på grund av att svensk alkoholskatt inte betalats – den så kallade internetalkoholen – ökat påtagligt.

Under 2011 stoppade Tullverket 69 000 liter starköl, 29 000 liter vin och 18 000 liter sprit (inklusive alkoläsk) som beställts via Internet.

Källa: Tullverket

Mer läsning

Annons