Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare misstänks ha rövat bort ung flicka

En 42-årig örebroare ska lämnas ut till ett europeiskt land där han är medborgare, har Högsta domstolen beslutat. Mannen ska ha hållit en 14-årig flicka fången och misstänks därför för människohandel.

Annons

Från september 2011 till januari 2012 ska mannen ha transporterat flickan till Sverige och hållit henne fången.

Mannen har motsatt sig utlämningen och nekar till brott. Han hävdar bland annat att han inte visste att flickan var underårig. Enligt mannen kom flickan till Sverige frivilligt för att gifta sig med mannens son.

42-åringen hävdar också att han lider av en sjukdom, som han inte kan få vård för om han utvisas. Dessutom bor hans familj i Sverige. Han är också rädd för de andra tilltalade i målet, eftersom de har hotat honom och hans familj.

Högsta domstolen bedömer att mannen ändå ska utlämnas till det europeiska land där han är medborgare. 42-åringen själv har hävdat att han är rädd att polisen i landet ska misshandla honom eller till och med döda honom på grund av hans etniska tillhörighet.

42-åringen är misstänkt för allvarlig brottslighet och därför är det av betydelse att han utlämnas, skriver Högsta domstolen i sitt beslut.

Mer läsning

Annons