Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare mitt i tragedi i USA

Musik- och mediefestivalen SXSW i Austin, USA, skakas av en tragedi där en person körde rakt in i en folkmassa. Två personer har omkommit och 20 skadats. På plats i Austin finns örebroaren Anders Damberg.

Annons
Två personer har omkommit och 20 skadats i en tragedi på SXSW-festivalen i Austin. Örebroaren Anders Damberg (infällda bilden) befinner sig i staden just nu-

Det var strax efter midnatt som en person körde in i folkmassan utanför klubben Mohawk som används på festivalen. Två personer har alltså omkommit och 20 skadats, varav fem allvarligt, enligt amerikanska medier. I Austin pågår musik- och filmfestivalen SXSW och är en av världens största. På plats finns örebroaren Anders Damberg, grundare av Live at heart.

– Fruktansvärt. Det lägger sordin på stämningen här, säger Anders när NA når honom.

Han var själv inte i närheten där tragedin inträffade.

– Jag hamnar sällan där nere. Däremot var det tre-fyra i vårt sällskap som tog sig därifrån innan, berättar Anders som varit en flitig besökare av festivalen.

– Jag har varit här de senast 12-15 åren. Jag är här för Live at heart och det är ett slags nätverksjobb där vi bygger kontakter.

Vad händer med festivalen nu?

– The show must go on, antar jag. Det är väl inget som händer med festivalen vad jag vet. Men det är ju fruktansvärt det som har hänt.

Mer läsning

Annons