Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare mot en tung post

Vet du vad S-kvinnor står för? Om inte, så ska Eva-Lena Jansson ändra på det.

Annons

–Det behövs en ny ledning inom S-kvinnorna, säger Eva-Lena Jansson riksdagsledamoten från Örebro som är en av fyra kandidater till posten som ordförande för S-kvinnor.

Om Eva-Lena Jansson får förtroendet att leda S-kvinnorna i höst när det avgörs vem som blir den nya ordföranden för S-kvinnor då kommer kvinnorna att synas mer i debatten, menar Jansson. Som det ser ut nu driver inte den nuvarande ledningen för S-kvinnor frågor som förbundet valt att stå bakom, menar Eva-Lena Jansson. Den frågan hon kommer att lyfta fram i debatten är först och främst den om kvinnors allt sämre arbetsvillkor på arbetsmarknaden.

"Kvinnor är ingen reservarbetskraft "

Hon säger att kvinnor deltidsarbetar i alldeles för hög utsträckning och tar för mycket omsorgsarbete i hemmet, hon vill få till så att fler kvinnor får heltidstjänster. Vilket även skulle gynna hälsan hos de kvinnor som deltidsarbetar säger Eva-Lena Jansson och refererar till en undersökning utav Gertrud Åström.

Hur slutar omröstningen

Jag frågar om hennes chanser mot tunga namn som Lena Sommestad och Nalin Pekgul vid förbundsmötet i augusti när ordföranden ska väljas.

–Som det ser ut nu så har jag inte flest nomineringar, säger hon med en antydan till underdog i rösten.

Mer läsning

Annons