Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare tävlar om en miljon

I morgon avslöjas det hur mycket 33-åriga Åsa Andersson från Örebro vann i tv-programmet Postkodmiljonären. Vid inspelningen var hon så nervös att hon trodde att hon skulle trilla av stolen.

Annons

I våras deltog örebrotjejen Åsa Andersson i Postkodmiljonären. I det sista avsnittet hann hon komma till 50 000 kronors-nivån. Väntan har varit lång att få åka tillbaka till Göteborg och fortsätta inspelningen.

- Ambitionen var att spela TP och plugga under sommaren men jag hann inte med det. Jag har försökt att tänka: det jag kan, kan jag. Det är bara att hålla tummarna att det går vägen, berättar Åsa Andersson.

Tidigare i veckan satt Åsa Andersson på heta stolen igen och hur det gick får vi se i TV4 i morgon fredag.

– Jag kommer att bänka mig med en stor godisskål och en skämskudde. Det var nervöst och läskigt när det blev verklighet igen. Jag var rädd att åka ut på första frågan.

Trodde hon skulle trilla av stolenHennes nära och kära har varit mer nervösa än hon själv. Det har varit glada för hennes skull och det har blivit en hel del hejarrop. Åsa Andersson hade med sig en vän som moraliskt stöd till studion. Inspelningen tog ungefär 45 minuter.

– Det var svettigt och jag trodde jag skulle trilla av stolen. Det blev några omtagningar. Rickard Sjöberg som leder programmet var fantastiskt trevlig och hade världens blåaste ögon. Han kändes väldigt lång. I det stora hela tycker jag att det var fantastiskt roligt att få vara med om det här.

Pengarna ska gå till hobbyprojektÅsa Andersson har chansen att vinna en miljon kronor. På frågan vad hon ska göra med vinsten svarar hon att pengarna bland annat ska användas till hennes hobbyprojekt, en sommarstuga strax utanför Örebro. Hon vill även passa på att betala av lån och ge sig ut på en resa, men vart vet hon inte i nuläget.

Mer läsning

Annons