Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare våldtog ochmisshandlade dotter

En örebroare i 40-årsåldern våldtog sin minderåriga dotter vid flera tillfällen enligt Örebro tingsrätt. Nu döms han till tre års fängelse.

Annons

Enligt domen, som meddelades på måndagen, var dottern 13 år då pappan utsatte henne första gången, 2008. Brotten ska sedan ha pågått fram till kort före gripandet i juni i år, både i bostaden och i samband med en semesterresa utomlands.

Under utredning

Mannen har under polisutredning och rättegång helt förnekat det han åtalats för. Örebro tingsrätt anser att flickan lämnat en klar och redig berättelse och att hon gjort ett mycket trovärdigt intryck.

Domstolen konstaterar att det finns flera anmälningar mot fadern, från olika personer, med uppgifter om att flickan utsatts för övergrepp.

Olika personer vittnade vid rättegången om iakttagelser gjort och om vad flickan berättat för dem. Bland bevisningen fanns också sms-meddelanden dottern skickat.

Våldtäkt vid tre tillfällen

Domstolen anser det bevisat att pappan utsatt flickan för våldtäkter vid tre tillfällen och för sexuella ofredanden vid över 20 tillfällen. Han döms också för en ringa misshandel mot henne.

Rätten konstaterar att mannen ska dömas till tre års fängelse.

Domstolen framhåller att flickan befunnit sig i en utsatt situation, utsatts för upprepade brott under en längre tid och att hon bara var 13 år då hon första gången utsattes.

Mannen ska vara kvar i häktet till den dag han börjat avtjäna fängelsestraffet.

Mer läsning

Annons