Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroaren Erik  fängslad i Afrika

Svenska tvåbarnspappan Erik Mararv, 27, sitter fängslad i Centralafrikanska republiken, sedan 13 personer hittats mördade på hans mark.
– Det känns jättejobbigt, säger hustrun Emelie Mararv i Örebro.

Annons

Emelie Mararv har nyligen kommit hem till Örebro med de två sönerna efter några mardrömslika veckor i Centralafrikanska republiken.

Brutalt mördadeDen 22 mars hittades 13 personer brutalt mördade i utkanten av Örebroparets safaripark i östra delen av landet.  Enligt Expressen var det anställda på safariparken som upptäckte de döda, och som därefter kallade Erik Mararv till fyndplatsen. Nu målas Erik Mararv ut som mördare i landets medier.

– Det här känns jättejobbigt, men vi hoppas och tror att allt löser sig. Han är oskyldig, säger hustrun Emelie Mararv till NA.

Ihjälslagna med klubborEnligt Expressen lägger människorättsorganisationen Human Rights Watch skulden på Joseph Kony armé LRA, Herrens motståndsarmé.

De mördade, som uppges vara guldgrävare, hade slagits ihjäl med träklubbor och hade jack efter macheter i bakhuvudena, en avrättningsmetod som är karaktäristisk för just LRA. Efter rykten om att personer verksamma inom familjen Mararvs företag låg bakom morden fick Erik ett samtal från en minister. Erik beslutade sig för att åka till Bakouma för att berätta om vad han hade sett, men blev i stället själv arresterad. Även företagets pilot som var med vid likfyndet har arresterats.

Oviss väntanEmelie Mararv fick höra att maken och piloten hade arretserats av säkerhetsskäl och att det bara skulle ta några dagar. Men nu, fem veckor senare, har myndigheterna fortfarande inte underrättat vare sig Erik eller familjen om eller hur han är misstänkt för inblandningen i morden. Emelie Mararv har hälsat på sin man nästan varje dag, men har nu på inrådan av UD rest hem till Sverige. Hon hoppas på att åtalet ska vara klart på onsdag, så att de får någon form av besked.

Både Erik och Emelie är uppvuxna i Centralafrikanska republiken, där deras föräldrar ägnade sig åt biståndsarbete.

Emelie Mararv hoppas på att få besked om vad som ska hända med maken.

Mer läsning

Annons