Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroaren Kenth svårtskadad vid tv-inspelning

Kenth Malmquist från Örebro skulle tävla för sin hemstad i Postkodkampen. Men redan i första grenen föll han och slog sig. Skadorna han ådrog sig var allvarliga.

Annons
Marlén Lundgren, Gladys Del Pilar, Thomas Andersson, Kenth Malmquist och Alvida Karlsson.

Postkodkampen är den tv-inspelade tävlingen mellan åtta olika svenska städer. Örebros första drabbning skulle stå mot Uppsala. I laget finns förutom en kändis, i Örebros fall Gladys del Pilar, fyra andra deltagare. En av dem är 48-årige vaktmästaren Kenth Malmquist.

Tävlingen mot Uppsala inleddes med momentet hinderbana. Kenth startade som andra person, och redan vid första hindret hände det som inte fick hända - han föll och landade på ett fäste till en boll och därefter ned i en vattenbassäng. Kenth kände direkt att något inte stod rätt till.

- Det gjorde jävligt ont. Hela bröstkorgen hade blivit intryckt och jag kände att minst tre revben var brutna, säger Kenth.

Lång tid

Tiden innan arrangörerna och lagkamraterna förstått vad som hade hänt kändes väldigt lång.

- Laget försökte ju peppa mig och publiken hejade, men jag låg ju i vattnet och hade riktigt ont, berättar Kenth.

Han blev snabbt transporterad med ambulans till Akademiska sjukhuset där man efter röntgen kunde konstatera att han hade brutit fyra revben och hade en spricka i ett femte. Efter två dagar på Akademiska blev han förflyttad till USÖ där han fick ligga i fyra dagar. Efter sjukhusvistelsen väntade sjukskrivning i en månad. Nu är han uppe på benen igen och har återgått till sitt arbete. Och inför en eventuell ny inspelning av Postkodkampen nästa år vill han ha revansch.

- Jag har meddelat TV4 att jag är intresserad av att vara med i ett nytt lag i så fall, säger Kenth. 

Programmet med Kenth Malmquist sänds i TV4 i kväll.

Mer läsning

Annons