Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroarens mammaåtalas i dopningshärva

En av de misstänkta huvudmännen i dopningshärvan är en 30-årig örebroare – vars mamma misstänks ha förvarat sonens dopningspengar i sitt privata bankfack, uppskattningsvis 270 000 kronor.

Annons

Mamman har nu åtalats för grovt penninghäleri. Vid dagens förhandlingar i Örebro tingsrätt förnekade hon brott. Hennes son, en 30-årig örebroare, befann sig i Sundsvalls tingsrätt där huvudförhandlingen i den omfattande dopningshärvan äger rum.

30-åringen misstänks för

grovt dopningsbrott och grov smuggling. Det har handlat om en omfattande och organiserad handel med dopningsmedel under perioden 2007 till december i fjol, enligt åtalet. Det har även handlat om dopningstillbehör, såsom sprutor och andra medicinska preparat.

– Han erkänner grovt dopningsbrott och grov smuggling. Men han har invändningar mot de enhetsberäkningar som åklagarna gjort, det vill säga omfattningen, säger mannens advokat Lars Magnusson.

Åklagarna menar att 30-åringen har förvärvat 1 900 000 enheter dopningsmedel under den aktuella perioden. Örebroaren greps i början av december ifjol och satt häktad fram till juni i år. Han beskrivs som en av huvudmännen i den omfattande dopningshärvan.

Maxstraffet för grovt dopningsbrott och grov smuggling är fyra respektive sex år.

– Men min bedömning är att han ligger betydligt under maxstraffet, säger Magnusson.

Mer läsning

Annons