Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroares dialektär osexigast i landet

Är du ofrivilligt singel? Det behöver inte bero på din klädsel eller dina intressen – utan hur du låter. Örebroare har nämligen den osexigaste dialekten i landet.

Annons

Dejtingsajten E-kontakt.se har låtit göra en Sifo-undersökning om attraktiva dialekter. Under en veckas tid fick 1 000 personer svara vilken dialekt de anser är sexigast. Inte en enda person röstade på örebroarnas gnälliga stämmor.

– Det är inte så förvånande. Man får inte höra ofta att man har en fin dialekt, den låter lite jobbig och besvärlig, säger Karin Boo på E-kontakt som själv kommer från Örebro.

Sexigast i landet är göteborgska stämmor enligt undersökningen. På andra plats kommer norrländska. Men Karin Boo råder inte örebroarna att göra sig till för att charma en partner.

– När man nätdejtar ska man vara ärlig var man kommer från. Sanningen kommer alltid fram när man ses, och det är svårt att dölja hur man låter.

Örebro hamnar på absolut sista plats i undersökningen. Andra osexiga dialekter enligt svenskarna är halländska och västgötska. Och åsikterna går isär mellan olika politiska uppfattningar. Nästan var fjärde moderat tycker att värmländskan är sexigast. Endast var åttonde socialdemokrat delar den uppfattningen.

Bara 7 procent anser att stockholmskan är sexigast. Men stockholmarna själva är desto gladare i sin dialekt (23 procent).

Sexigaste dialekterna i Sverige

1. Göteborgska (18 %)

2. Norrländska (17 %)

3. Skånska (16 %)

4. Värmländska (15 %)

5. Dalmål (9 %)

6. Gotländska (8 %)

7. Stockholmska (7 %)

8. Småländska (5 %)

9. Västgötska (4 %)

10. Halländska (1 %)

Mer läsning

Annons