Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrobakelse till semifinal

Hallå där Viktoria Buskqvist från Örebro som gått till semifinal i Fazers tävling ”Årets hemmakonditor" med med sin "Chokladbakelse på knaprig cookiebotten".

Annons

Hur kom det sig att du kom med i tävlingen?

-Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning, och så gillar jag att tävla. Jag såg en annons i en tidning om Årets Hemmakonditor och första priset är en spännande matresa till designstaden Helsingfors. Jag har överhuvudtaget ett intresse av att skapa och vara kreativ, det är avkopplande.

Hur kom du på receptet?

-Jag brukar ha kakdeg liggandes i frysen, så jag tog den och bakade ut i muffinsformar. Så man kan säga att jag har utgått från amerikanska cookies och förädlat dem. Sen är ju choklad gott och apelsinsmaken blir en fin krydda till.

Vad är nyckeln?

-Det är alltid personligt med smaker, men hemligheten ligger i att hitta kontraster. Mellan fylligt och fruktigt, mellan krispigt och mjukt. Att skapa en helhetsupplevelse av smak, doft och utseende, som tilltalar många sinnen.

Vad är viktigt att tänka på när man bakar?

-Det brukar sägas att det är så viktigt med måttangivelserna, men jag bakar ganska fritt, experimenterar och går på känn. Man får förädla från gång till gång, ha roligt. Baka med kärlek, bra råvaror som äkta smör och vispgrädde. Det blir godare då. Jag tycker att helhetsintrycket är jätteviktigt.

Viktoria Buskqvist från Örebro är med i semifinalen av Fazers desserttävling.

Mer läsning

Annons