Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrofest allt närmare

Det finns planer på en fest för örebroarna även i sommar - Stadsfest 2.0. I början av augusti kan Stortorget förvandlas till en arena med restaurangtält, underhållning och överraskningar.– Vi planerar men har inte fått alla tillstånd än, säger Pär Thelander på Tältkrögarna.

Annons

Årets Stadsfest är en uppdaterad variant av förra sommarens, som ägde rum på den övre halvan av Stortorget. I år tänker man ta hela torget i besittning.

– Det måste vi för att få ekonomi i verksamheten. Vi tänker nämligen ha fri entré och då gäller det att så många restauranger som möjligt hänger på. Vi tror att det kan handla om tio femton krögare, säger Pär Thelander.

Tak över torget

Pär Thelander var med redan på Slottsfestivalens tid, alltså åren 1993 till 1999. Drömmen vore att ha festivalen i Slottsparken men varken han eller kommunen råder över det.

– Det är Statens fastighetsverk som äger parken, kommunen förvaltar den bara. Det är ju en fantastisk och unik miljö men som sagt, det är bara att glömma. Samtidigt kan Stortorget ta fler gäster, vi räknar med runt fyra till femtusen varje dag.

Tusen kvadrat tak

Nu är planen att bygga drygt tusen kvadratmeter tak i mitten av torget, med plats för sittande matgäster. Restauranger och lite annan verksamhet runt om och alkohol som serveras på ett inhägnat område. Målgruppen är folk från 30 år och uppåt.

Magnus Sjögren förvaltar underhållningsidéerna och är i full gång att ragga lokala band. Han vill satsa på musik, kockdueller och tävlingar.

– Vi har så himla många bra unga musiker som aldrig får chansen att spela för en publik. Nu ska de få det.

Någon större artist på gång?

– Nej, vi har inte ekonomi till det. Men en del udda prylar kan jag lova, som folk bara kommer att gapa och undra ”vad fan är det här”, avslutar han med ett garv.

Stadsfest 2.0 är tänkt att äga rum 3 till 6 augusti.

Mer läsning

Annons