Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrokompaniet söker supermänniska

Örebro ska bli ”Skandinaviens mest attraktiva medelstora stad”. Just nu letar kommunledningen efter den person som kan göra jobbet. En vd för Örebrokompaniet.

Annons

Visst känns det som om många platsannonser beskriver en supermänniska. Men om man ska söka jobbet som vd på Örebrokompaniet får man verkligen inte vara blygsam.

Det räcker inte med att ha jobbat som chef och marknadsförare. Eller att vara driven och kreativ, kunna motivera och inge förtroende. Man måste dessutom tro att man har förmågan att förvandla Örebro till Skandinaviens mest attraktiva medelstora stad.

Saknar vdDet målet fanns redan 2007 när Örebrokompaniet bildades. Men sedan slutet av 2008 har bolaget saknat vd.

– Nu vill kommunen och näringslivet satsa för att marknadsföra Örebro ännu tydligare, berättar Åke Olofsson, ordförande för Örebro promotion som äger halva Örebrokompaniet. Den andra halvan ägs av Örebro kommun.

Miljonstöd– Det nya är att man ska göra mer reklam för Örebro. Nu finns det pengar och då finns det också behov för en vd. Politikerna i Örebro kommun har beviljat ett stöd på fem miljoner kronor för ”utökade insatser”, men det är kommundirektören som disponerar pengarna så vad de ska användas till är inte klart, säger Åke Olofsson.

En ny styrelse för Örebrokompaniet ska också utses.

Mer läsning

Annons