Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrokvinna mäktigast i den svenska musikbranschen

Örebrobördiga Jenny Hermanson har utsetts till Sveriges mäktigaste musikkvinna. I en ranking gjord av Musikindustrin.se har hon som Spotifys Nordenchef fått topplaceringen på listan som egentligen heter ”We got the power”.

Annons

– Jättekul så klart! Med så många bra och starka förebilder inom branschen, kvinnor och män, så är detta väldigt hedrande, säger hon till Musikindustrin.se.

Det är en jury bestående av Eric Hasselqvist, ordförande Musikförläggarnas styrelse, Ludvig Werner, VD Ifpi, Jennifer Dillane, Roxy Recordings, Christel Valsinger, Musikindustrin.se, Lars Nylin, Musikindustrin.se och Monica Ekmark, tidigare etta på en ”We got the power” som har gjort rankingen.

”We got the power”-listan har skapats som en motvikt till den manliga dominans som råder musikbranschen. Efter Örebros guldplacering på listan går silvret till Anna Sjölund och Thérese Liljedahl på Live Nation och bronset till Elisabet Widlund på Musikförläggarna.

Men det här med könsuppdelade listor är inte något oomtvistat, och även om Jenny Hermanson är glad över förstaplatsen säger hon så här till Musikindustrin.se:

- Jag hoppas att 2018 blir året då vi inte har listor separerade på kvinnor och män.

Mer läsning

Annons