Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebropartiet följer upp NA:s granskning

Örebropartiet (ÖP) har gjort en partipolitisk uppföljning av NA:s granskning av fritidspolitikernas arvoden. Resultatet är en film som lagts ut på Youtube.

Annons
ÖP på Youtube. Örebropartiet tar till journalistiska metoder. Här argumenterar en politiker att ordet förtroendevald bland annat innebär att lita på hur många timmar de varit borta från jobbet.

Markus Allard (ÖP) har ringt upp några av de 38 politiker som blev återbetalningsskyldiga till kommunen för ersättning de fått för förlorad arbetsinkomst.

– Bara att få tag på dem var ganska svårt, trots att politiker ska vara tillgängliga. De blev också ganska sura och ville inte prata om sina arvoden, säger Markus Allard.

I filmen (som du hittar här) får politikerna bland annat besvara varför de missat att lämna in rätt intyg och om straffskalan eller ersättningsreglerna för politiker borde ändras. Svaren har sedan klippts ihop och kommenteras av ÖP.

– Jag blev ganska trött. Det är så mycket ursäkter och så mycket agg mot media. Här har vi arbetslösa och utförsäkrade som tvingas stämpla varje dag, och så har vi politiker som grinar över att det är svårt att fylla i en lapp.

Markus Allard säger ändå att syftet inte varit att hänga ut enskilda, utan att belysa systemet. ÖP driver halverade politikerlöner och arvoden i nivå med a-kassan.

Det här att ringa och ställa lite skjutjärnsfrågor – är det en bra politisk metod?

– Haha, jag kanske får jobb på Uppdrag Granskning nu? Nej men, jag tycker inte att det är några konstigheter egentligen, det är väl bra att det uppmärksammas. Vi kommer fortsätta att göra sån här aktioner.

Mer läsning

Annons