Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebropolisen i botten

Örebro hamnar femma från slutet på listan över vilka av landets polismyndigheter som har störst antal nöjda personer som mött polisen i samband med stöld och våldsbrott.

Annons

Undersökningen har tittat på information, tillgänglighet, bemötande och effektivitet och har genomförts av polisen själva. Den bygger på 5 000 enkätsvar från personer som varit utsatta för stöld och våldsbrott.

Örebro ligger inte bara dåligt till med sina 64,6 procent i sammanställningen. Myndigheten ligger enligt undersökningen signifikant under riksiffrorna som är på 68,8 procent. Bäst i klassen är Västmanland, som dessutom är allra bäst i bemötande. Örebromyndighetens bemötande ligger dock under riksnivån, men allra sämst är myndigheten på att ge information. Där får Örebro 55 procent mot riksgenomsnittet på 61,7 procent, visar undersökningen.

- Det som drar ner vår myndighet informationsdelen. Vi har därför vidtar vi nu åtgärder för att förbättra informationsbiten, berättar Göran Stenberg enhetschef på enheten för brottsofferstöd och personsäkerhet i Örebro.

Rent konkret innebär det att poliser i yttre tjänst relativt snart kommer ha med sig informationskort att lämna till personer ute på plats som kan vara i behov av att kontakta olika stödorganisationer. Dessutom kommer man vid anmälan få tydligare anvisningar vad man kan vända sig för att få hjälp med pappersarbetet.

När det gäller effektivitet, bemötande och tillgänglighet visar det sig dock att Örebropolisen ligger i linje med riksgenomsnittet.

Mer läsning

Annons