Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebropolisen prisas

Polisen i Örebro län får ta emot utmärkelsen Activa Draken 2012.
Det är ett pris som ges till arbetsgivare som stöttat människor som har extra svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Annons
Polishuset i Örebro

Det handlar om personer med funktionsnedsättning eller långvarig psykisk ohälsa. Målet är att de ska nå arbete eller utbildning. Polisen i Örebro har haft ett nära samarbete med Activa och anställt flera personer därifrån under de senaste åren.

”Polismyndigheten i Örebro län har sedan flera år samarbetat med Stiftelsen Activa. Polisens medarbetare har med engagemang, intresse och förståelse stöttat arbetssökande från Activa. På ett naturligt sätt har man introducerat dem i sin verksamhet och anpassat arbetsuppgifterna efter deras förmåga. Detta har lett till att flera personer fått anställning. Polisen i Örebro län är en förebild som inspirerar och manar till efterföljd, för andra arbetsgivare, inte minst inom det offentliga”

Så lyder Activas motivering till priset som tas emot av länspolismästare Ebba Sverne Arvill under en ceremoni på Musikhögskolan vid Örebro universitet. Under 2011 lyckades Activa få 81 personer till anställning, och 25 till utbildning, vilket är de bästa siffrorna sedan starten 1989. (NA)

Mer läsning

Annons