Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrorestauranger varnas – kan bli av med alkoholtillståndet

Annons

Örebro kommuns tillståndsutskott varnar tre restauranger i centrala Örebro. Restaurangerna är i nuläget inte lämpliga att få servera alkohol, menar kommunen.

Det handlar alltså inte om att restaurangerna förlorar sina serveringstillstånd, utan om att de förvarnas om att det kan bli så, om de inte bättrar sig.

En av restaurangerna får en varning på grund av att kommunens utredning visar att företaget haft sju betalningsuppmaningar från Skatteverket och fem restförda skatteskulder hos Kronofogden. I april drog Skatteverket in företagets F-skattsedel. Då var skatteskulden 120 000 kronor. Nu har skulden visserligen sjunkit till 19 000 kronor, men de många restförda skulderna och betalnigsuppmaningarna visar att man missköttt ekonomin kraftigt.

Det vanliga är att tillståndsutskottet som ett första steg tilldelar restauranger som missköter sig en erinran, en svagare sorts varning, men i det här fallet tilldelar man en varning direkt.

Erinringar tilldelas däremot de två andra restaurangerna.

I det ena fallet handlar det om att kommunens utredning visat att restaurangen haft en skattskuld på 206 000 kronor, men att skatteskulden nu halverats.

I det andra fallet gäller det en restaurang som vid en kontroll av Skatteverket för två år sedan inte skötte sin personalliggare på rätt sätt.

Mer läsning

Annons