Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros förskolor får 29 miljoner

Förskolorna i Örebro får 29 miljoner kronor i EU-stöd för kompetensutveckling, den största samlade utbildningssatsningen någonsin inom barnomsorgen.

Annons

– Jätterolig, säger Birgitta Nordlöw, planerare inom förskolan. Vi har fått just så mycket pengar som vi begärde.

Utbildningssatsningen kommer att pågår under 18 månader med start i februari nästa år. 1800 medarbetare på sammanlagt 128 förskolor, omfattas av projektet.

All personal inom barnomsorgen kommer, i större eller mindra utsträckning, att delta i projektet. Vissa föreläsningar kommer att ges på Conventum, som har plats för alla medarbetare på ett och samma tillfälle.

Projektet är utformat utifrån personalens egna idéer och önskemål. Det har resulterat i 18 olika delområden som teknik/naturvetenskap, språkutveckling, skapande verksamhet, IT-kompetens, stresshantering, hållbar utveckling, genusfrågor och mångfald, för att nämna några.

Kökspersonalen kommer att erbjudas särskilda utvecklingsprogram.

En stora upphandling av utbildning kommer nu att göras, där även Örebro universitet kommer att involveras. Det kan bli fråga om universitetskurser på 5 eller 10 poäng för vissa anställda, men också en rad andra studier.

Personalen får möjlighet att göra intresseanmälan för utbildningar som lockar mest.

Mer läsning

Annons