Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros musiktalangerrockade i Konserthuset

Filip Fjäril heter länets representanter i musik direkt, tävlingen för unga musiker.

Annons

Det var annorlunda tongångar och musiker i Konserthuset i går. Där fanns unga musiker som nu fick chansen att spela sin egenkomponerade musik från den stora scenen med en stor publik.

Men det var en tävling också. De nio banden i olika genrer hade alla tagit sig vidare till länsfinal i Musik direkt från deltävlingar i Laxå och Örebro. Ett av banden skulle utses till vinnare och gå till riksfinalen i Eskilstuna .

Johannes Nilsson är länets rockmusikkonsulent och den som arrangerat länstävlingen. Han berättade att det band som vinner har chans att vinna pris i riksfinalen i form av spelningar, världen över. Ungdomstävlingen Musik direkt finns nämligen över hela världen, under olika namn.

- Förra årets länsvinnare, Norbert med vänner, vann en spelning i Rumänien, berättar han.

De olika banden med medlemmar mellan 13 och 19 år såg alla fram emot sin spelning, framför allt just som en möjlighet att få spela för publik. Frida Östlund är sångare i Brown bag bluezz och hon menade att för henne handlar det om att leva i nuet och ta framtiden som den kommer, vad gäller musiken.Men visst finns det drömmar.

- Det är klart att det vore fantastiskt att få skivkontrakt, kunna turnera världen runt och leva på sin musik, sade Freddie Liljegren som sjunger och spelar gitarr i bandet Future Citizens.

Jurymedlemmen Nina Glimvall är marknadschef på konserthuset och en av fyra i juryn. Hon tyckte att hon hade en svår uppgift i att betygsätta musikalisk kvalitet, utstrålning, personlighet och sceniskt intryck bland de nio banden.

- Alla är så duktiga och ambitiösa, sade hon.

Men till sist stod alltså Filip Fjäril som vinnare. De vann på sin originalitet och på att de var samspelta. En annan vinnare var bandet ”Vi och hon” som vann en plats i Sveriges radios tävling Nästa svensktoppen i juni i Stadsparken.

Mer läsning

Annons