Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros skönaste klipp

Vad har en snubbe med otrolig simultanförmåga, en medelålders man med speciella livsval, en ”Torsk på Tallinn”-återkallande dokumentär och en grupp ”old school”-nördar gemensamt?

Annons

Jo, de tillhör alla den elitgrupp av Örebrohärstammande humorklipp från Youtube jag sammansatt!

Att hitta roliga klipp med i alla fall någorlunda kvalité på internet kan ses som en lätt uppgift. Att däremot finna dem i samband med Örebro var svårare än jag trodde, men jag gjorde ett tappert försök.

Gatumusikanten Enligt säkra källor har den här mannen beskådats med glädje mer än en gång på Örebros gator, man kan se hur fler och fler människor samlas kring den vandrande orkestern som följs av applåder. Se klippet här.

Den medelålders mannen I ett avsnitt med sikte på Örebro av riksproduktionen ”Lilla landet lagom” (Henrik Dorsin m.fl.) ger en tillsynes helt vanlig man ett mindre smart, politiskt inkorrekt svar på frågan: Vad är det bästa med Örebro? Har du inte redan sett den här är det ett måste!

Dokumentären om Hällefors Film nummer tre är en lokalproducerad lokalfilm om en lokal ort i länet. Filmen som tydligt driver med ett liv på landsorten är uppenbart insprirerad av Killinggängets film ”Torsk på Tallinn” från 1999.

Där handlar det istället för om ensamheten på landsbyggden om vuxna mäns ensamhet generellt. Se klippet här.

Datapartyt Sista männen för rakning är grabbarna i SVT:s avsnitt ur datorprogrammet ”Sajber” från 1993. För att förstå humorn i klippet måste man först förstå att det här är innan internet kom och datorer slog igenom ”mainstreamen”. Det är alltså tvättäkta ”nördar” sitter och programmerar spelgrafik och musik på sitt så kallade dataparty! Se klippet här.

Mer läsning

Annons