Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroskola skrev in elevutan pappans tillstånd

En skola i Örebro kommun av anmälts till Skolinspektionen för att ha skrivit in en elev från en annan stad utan en av föräldrarnas godkännande.

Annons

Enligt anmälan ska mamman ha hämtat eleven i en annan stad och kört till Örebro den 26 februari. Eleven skrevs in på en Örebroskola någon vecka senare.

Den anmälande pappan har inte godkänt flytten. Han hävdar att eleven är folkbokförd på hans adress i den andra staden och går i skolan där. I anmälan står det också att det pågår en vårdnadstvist och att han har ett interimistiskt beslut från Örebro tingsrätt om att eleven ska bo hos honom och gå i skola i staden där han bor tills vidare.

Pappan tycker att Örebroskolans rektor har kört över honom fullkomligt. Därför har han anmält det inträffade. Skolinspektionen har nu begärt att Örebro kommun ska svara på hur de ställer sig till det som står i anmälan och vad de har vidtagit för åtgärder med anledning av anmälan. Man vill också veta hur situationen ser ut för eleven. Detta ska vara gjort senast den 1 april.

Mer läsning

Annons