Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroskolor fick ministerbesök

På onsdagen kom Socialdemokraternas nationella skolkampanj till stan. – Jämte jobb är skolgången vår viktigaste fråga, säger Aida Hadzialic (s), gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Annons
Gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic fann inspiration i Örebro.

Tillsammans med Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning, besökte Aida Hadzialic Navets skola, Virginska och Linje 14 i Vivalla.

– Jag fick träffa elever som fick ställa frågor och blev inspirerad av att de var så insatta i skolpolitiken och politik i övrigt, säger Aida Hadzialic efter skolbesöken.

Hon har träffat ett tusental elever runt om i landet och ett otal lärare under kampanjens gång. Att landets skolor är segregerade ser hon som ett stort problem. Klyftorna inom skolorna växer och mycket där handlar om olika ekonomiska förutsättningar.

– Då blir det inte en jämnlik skola och det ska vi rätta till bland annat med att skjuta till medel till skolor som har det tuffare, säger hon.

På frågan om ett alternativ skulle kunna vara att ta bort det fria skolvalet svarar Hadzialic att man just nu ser över det fria skolvalets utformning.

– Vi tycker att skolvalet är bra, säger Hadzialic, men konstaterar att skattepengarna läcker ut.

Vilka som är de viktigaste frågorna i skolpolitiken just nu svarar hon enkelt på.

– Främsta prioritet är att vända kunskapsresultaten och se till att alla fullföljer sin skolgång, säger hon.

Mer läsning

Annons