Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i Lillkyrkaunder insats

Dörren till Lillkyrka förskola är låst och sovstunden som brukar vara utomhus är idag inflyttad. Inne på förskolan ringer telefonen.

Annons

- Såhär har det hållit på hela dagen, säger förskolelärare Kerstin Jansson, och svarar.

Det är oroliga föräldrar till förskolebarnen som hör av sig. De vill kolla att allt är okej efter polisens varning om en beväpnad man som ska befinna sig i trakten.

Men varken Kerstin eller de andra lärarna har vetat vad de ska svara föräldrarna, eftersom de inte fått minsta information från polisen under förmiddagen.

- Vi har precis nu fått veta från polisen att det inte är någon fara för oss. Men det är mycket senare än vad vi tänkt, kommenterar Kerstin.

Hur fick ni beskedet?- till slut ringde jag upp polisen och krävde att de skulle ringa upp mig. Informationschef Torbjörn Carlson ringde nyss upp oss. Han menade att det inte var någon direkt fara för oss, för då hade de kontaktat oss direkt. Men det visste ju inte vi.

En annan Lillkyrkebo, Anders Halvarsson, stannar till i sin bil vid kyrkans församlingshus. Det har polisen använt som sin ledningscentral under sitt arbete. Utanför den lilla röda stugan står det ett virrvarr av polisbussar, polisjeepar och polisbilar med hundar.

- När jag körde förbi här i morse strax efter sex var det fullt av tungt beväpnade poliser här. Jag trodde först att det var någon övning. Men när jag senare sökte efter lokala nyheter på nätet fick jag veta att det pågick någonting stort i området.

Fältet runt kyrkknuten har polishelikoptern använt som landningsplats och har just lyft från platsen.

- Det här har varit det stora samtalsämnet på jobbet i dag. Det är klart att man undrar om det är någon härifrån, killen skulle ju vara i min ålder, säger Anders Halvarsson.

På Lillkyrka förskola var alla barn innomhus idag.
Anders Halvarsson trodde inte det var sant när han i morse fick se nationella insatsstyrkan utanför kyrkan vid församlingshemmet.

Mer läsning

Annons