Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oron i Hovsta: Man med ficklampa förbryllar

Polisen har nu pratat med de båda män som ringde Örebropolisen efter larmet om att två 10-åriga pojkar blivit jagade av en man i Hovsta, i Örebro.

Annons

Männen berättade att det måste röra sig om ett missförstånd.

– Det var bra att de ringde och berättade och förklarade. Men vi vill nog ändå titta lite närmare på fallet. Det kan finnas en person som inte hört av sig. Nämligen den man med ficklampa pojkarna säger att de skrämts av, säger Mikael Nyqvist, som är chef för enheten brott mot barn hos Örebropolisen.

Som NA tidigare berättat har pojkarna sagt att en man som stod vid en busshållplats i Hovsta gav dem ett begagnat träningsredskap. De tyckte det var konstigt men vågade inte annat än ta redskapet.

Sprang hemSenare samma dag kom pojkarna springande hem till den enes bostad. De berättade att de blivit jagade av en man med ficklampa.

Två män läste om anmälan och ringde polisen.

En av dem berättade att han hade fått ett träningsredskap vid en återvinningsstation. På väg därifrån fick han se pojkarna och tyckte de kunde få det och att det var allt.

– Den delen har fått sin förklaring och är utagerad, säger Mikael Nyqvist.

Den andre mannen som ringde berättade att han varit ute med sina två barn som hade ficklampor de lyste med och att det måste ha varit det pojkarna sett.

Tredje mannenMen Mikael Nyqvist säger att det kan ha funnits en tredje person ute som inte är intresserad av att ringa polisen.

– Vi kan inte utesluta att det finns en tredje person som inte hört av sig och som är den man med ficklampa pojkarna sett och blivit rädda för. De har ju sagt att det var en man med ficklampa som hoppade fram och skrämde dem, inte att det var barn som lekte med ficklampor. Jag har redovisat till åklagare som nu får ta ställning till hur vi ska gå vidare.

Mer läsning

Annons