Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsak: Dragspelsbussarna måste få plats

Dragspelsbussarna ska ha plats att komma fram. Därför går det inte längre att parkera bilen på den del av Änggatan som finns mellan Fabriksgatan och infarten till Näbbtorgsgatan.

Annons

– Det finns ingen parkeringsautomat kvar och ingen skylt som visar att parkering är tillåten. Då går det inte att parkera bilen där, säger trafikhandläggare Gertrud Rydholm på Örebro kommun.

Hon hänvisar till att Örebros citykärna är en så kallad p-förbudszon. I en sådan får man bara parkera där det finns p-skylt och/eller parkeringsautomat.

– Förändringarna på Änggatan beror på att dragspelsbussarna inte kommer fram om bilar står parkerade utefter gatan.De vita markeringarna runt parkeringsrutorna på Änggatan syns fortfarande.

– Den börjar synas dåligt men det är möjligt vi fräser bort de vita linjerna. Samtidigt innebär inte en vit markering att det är tilllåtet parkera. Det finns ju ingen skylt om parkering tillåten och ingen automat, säger Gertrud Rydholm.

Tror du att den vita markeringen kan förvilla?

– Nej utan parkeringsautomat eller p-skylt är det tydligt att bilen inte kan stå där.

Borde kommunen informerat om förändringen?

– Det sker ständigt förändringar i Örebro och det är omöjligt informera om allt. Som bilägare måste man se efter vad som gäller på gatan där man tänker parkera.

Så det är bara för bilägarna som fått böter att betala?

– Jag ser inget skäl till att de inte ska göra det. En förändring på gatan där man tidigare kunnat parkera är inget skäl att slippa böter.

Mer läsning

Annons