Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ostbutiken vandaliseradför sjunde gången

Ett krossat fönster i entrédörren och tre tunga gatstenar på butiksgolvet. Det mötte ägarna till Örebro ost i morse - dagen före de skulle öppna efter semestern.

Annons

Vandaliseringen inträffade i natt och bakom den ställer sig organisationen Djurens befrielsefront, DBF.

- Då vi upptäckt skadegörelsen gick vi direkt in på organisationens hemsida. Där stod det att de tog på sig ansvaret för det krossade fönstret.

Det säger Johanna Dietmann, en av ägarna till butiken på Järntorgsgatan. Hon och kollegan Kristina Weiselius får ägna tisdagsförmiddagen åt att sopa upp glassplitter i lokalen.

Ett år sedan sist

- Det var precis ett år sedan vi drabbades senast, också dagen före vi skulle öppna för hösten. Det är inte precis någon skön start på höstsäsongen. Men vi börjar att känna oss härdade, säger Johanna Dietmann.

Det uttalandet finns det fog för. Sedan butiken öppnade för fem år sedan är det nämligen sjunde gången som man utsatts för sabotage. Krossade butiksrutor och limmade cykellås på gallergrindarna. Att vandaliseringen denna gång inträffar natten efter den massiva medierapporteringen om svenska minkfarmar ser ägarna på Örebro ost inte heller som någon slump.

- De kan ju ha blivit triggade av gårdagens rapportering. Men det känns så fel att ge sig på oss - vi köper ju mest in ost från småskalig tillverkning där djuren verkligen har det bra, säger Johanna Dietmann. 

Mer läsning

Annons