Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osthålens gåta är löst i Schweiz

Gåtan med hålen i schweizisk ost är löst. Små delar av hö och halm i mjölkhinkarna orsakar dem.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Ung man fast efter inbrott

En 19-årig man greps i Kumla i natt efter ett inbrott på en bensinmack. Mannen ska ha haft bilen fullastad med cigaretter och stulna trädgårdsmöbler när polisen kom till platsen

SVERIGE

Stockholm är bäst att bo i

Stockholm är den kommun som det är allra bäst att bo i, enligt nyhetsmagasinet Fokus kommunrankning 2015. Men inte heller Lund eller Uppsala går av för hackor. Båda städerna hamnar på andra plats efter huvudstaden bland landets kommuner. (TT)

VÄRLDEN

Osthålens gåta är löst i Schweiz

Eureka!Gåtan med hålen i schweizisk ost är löst. Små delar av hö och halm i mjölkhinkarna orsakar dem, inte koldioxid från bakterier i mjölken. (Schweiz/TT-AFP)

Neverland till salu för 850 miljoner

Michael Jacksons ranch Neverland i Santa Barbara i Kalifornien är till salu för hundra miljoner dollar, cirka 850 miljoner kronor, uppger The Wall Street Journal. (TT)

Över 700 migranter räddade

Totalt 741 migranter i sex båtar på väg från Libyen till Europa räddades i Medelhavet på torsdagen, uppger den italienska kustbevakningen.

Mer läsning

Annons