Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäck gängmisshandel på Stortorget

(UPPDATERAD 08:24) Fyra personer misshandlades under natten mot onsdag i centrala Örebro. En 19-åring sparkades i huvudet när han låg ner.

Annons

Klockan var strax efter två på natten när slagsmål utbröt på Stortorget i Örebro. Polisen söker nu efter tre till fyra män som ska ha attackerat ett sällskap på fem personer. Ett av offren, en 19-årig man, ska ha slagits och sparkats upprepade gånger över huvud och kropp när han låg på marken.

- Det började tidigare under kvällen med att gärningsmännen tråkade den här killen som blev sparkad. De ska ha kallat hans kompisar för pundare, så det blev lite smågruff. När de lite senare hamnade på Stortorget så smäller det, enligt vad jag förstår, helt oprovocerat, säger polisens vakthavande befäl Thomas Ginghagen.

Fick slag i ansiktet

Tre av 19-åringens vänner, två män och en kvinna, fick även de slag i ansiktet och mot kroppen av angriparna. Ingen behövde dock uppsöka sjukvården. Gärningsmännen, som ska vara i 20- till 25-årsåldern, flydde springandes från platsen. Polisen rubricerar misshandeln av den 19-årige mannen som grov, medan de tre övriga betecknas som misshandel av normalgraden.

Ännu vid 08.20-tiden på onsdagsmorgonen fanns inga spår efter gärningsmännen.

- Vi har ett mycket svagt signalement, vilket gör det svårarbetat, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Mer läsning

Annons