Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäck man i Hovsta var ett missförstånd

En stor del av befolkningen i villasamhället Hovsta norr om Örebro har sedan i tisdags kväll levt i skräck för en okänd man som antastat och jagat två tioåriga pojkar. Men allt var ett missförstånd.

Annons
Här intill busshålplatsen vid Hovstaskolan ska mannen först ha lockat på pojkarna.

Na.se skrev på torsdagsmorgonen om den stora oron i Hovsta.

En mystisk man hade tagit kontakt med två pojkar vid en busskur nära Hovstaskolan. Han hade lämnat över en bullworker, ett träningsredskap, till pojkarna. Några timmar senare hade pojkarna stött på mannen igen. Den gången ska han ha stått i ett buskage vid en lekplats, lyst på pojkarna med en ficklampa, och sedan jagat dem.

Händelsen polisanmäldes och dagen därpå gick skolans rektor ut med ett informationsbrev till alla föräldrar.

Mannen med träningsredskapetMen under torsdagen har två män hört av sig till polisen och till NA och berättat saker som skingrar både mystik och oro.

– Det var jag som gav killarna träningsredskapet, berättar en av männen för NA, efter att på na.se ha läst om oron i Hovsta. Jag hade varit vid återvinningsstationen och fick grejen av en äldre man som tänkte slänga det. Jag tog emot det och cyklade iväg.

– När jag såg grabbarna tyckte jag att jag skulle ge det till dem i stället. De blev lite frågande och undrade om de verkligen skulle få det. Men de tog emot det och det var allt. Jag är förtvivlad över all oro som det här orsakat.

Mannen med ficklampanMannen som senare lyste med ficklampa på pojkarna var inte samma man som gav dem träningsredskapet. Mannen med ficklampan har nämligen också givit sig till känna.

För det var med stor sannolikhet ficklampemannen som under torsdagen tog kontakt med Örebropolisen, troligen efter att ha läst rektorns brev om mannen med ficklampan som skulle ha jagat livet ur två pojkar.

Mannen berättade för polisen att han trodde att det kunde ha varit honom pojkarna sett men att förföljelsen var ett missförstånd. Han befann sig på den plats pojkarna beskrivit och hade en ficklampa, men han var ute med ett eget barn och sprang definitivt inte efter pojkarna, försäkrade han polisen.

I fredagens NA kan du läsa NA-reportern Erik Maranders berättelse om hur det gick till när Hovsta sattes i skräck. Om du inte är prenumerant kan du ändå läsa tidningen digitalt fredagen den 27 januari.

Mer läsning

Annons