Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överföll kvinnor - fimpar fällde 23-åring

En 23-årig man bosatt i Örebro döms till fängelse och utvisning för två fall av våldtäktsförsök.

Annons

Den 22 december utsatte 23-åringen en 25-årig kvinna för ett våldtäktsförsök på Skolgatan i Örebro. Han ska då ha kommit fram till henne när hon närmade sig sin port och erbjöd såväl pengar som cigaretter. Men sedan ska kvinnan ha ramlat omkull, alternativt blivit knuffad med följd av att mannen lade sig över och försökte våldta henne. Kvinnan lyckades slita sig loss och ta sig upp och larma polisen. 23-åringen flydde då från platsen. Den tekniska undersökningen av platsen visade att mannens DNA påträffats på såväl cigaretter som kvinnans bh.

Det andra våldtäktsförsöket skedde på en 23-årig kvinna den 2 februari på Norr. Kvinnan var på väg hem på cykel när hon då blev omkulldragen och utsattes sedan för ett våldtäktsförsök. Kvinnan var samtidigt i ett telefonsamtal med en väninna som kunde höra att något inte stod rätt till och larmade därför polis. När polisen sedan kom till platsen hade gärningsmannen lämnat platsen. Men fotspår i snön kunde leda polisen till mannens bostad där han kunde gripas.

Nu dömer Örebro tingsrätt 23-åringen till två års fängelse för försök till våldtäkt. Han döms även till utvisning, detta då brottet är av sådant allvarligt slag och att mannen har haft ett tidsbegränsat arbets- och uppehållstillstånd. 23-åringen har hela tiden nekat till brott.

Mer läsning

Annons