Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överskott: 234 miljoner- ett starkt år för Örebro

Det går bra för Örebro kommun ekonomiskt. Det preliminära bokslutet för 2010 visar ett överskott på 234 miljoner kronor.

Annons

När fjolårets summeras ekonomiskt visar det sig att Örebro kommun gör ett resultat som är 164 miljoner bättre än det mål man hade satt upp i budgeten. Det landar på 234 miljoner kronor och den absolut största orsaken till det är att skatteintäkterna blev 92 miljoner större än beräknat.

”Starkt och bra resultat”– Det är ett starkt och bra resultat. Det är naturligtvis bra att vi har en god ekonomi. Det som man kan fundera på och som vi har sagt hela tiden är var gränsen går för ett för bra resultat, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Verksamheten viktigast

Kommunen måste ha en ekonomi i balans och i årets budget är målet 70 miljoner i överskott. Men till skillnad från ett företag så är inte målet en maximerad vinst, utan en så bra verksamhet som möjligt.

– Vi måste titta på hur man ska kunna hålla en långsiktighet och stabilitet i verksamheterna, så att det inte blir den här ryckigheten. Att även när kommunen gör ett bra resultat så upplever nämnderna att man får spara väldigt mycket ändå, säger Lena Baastad.

Fantastiskt

Vice ordförande i kommunstyrelsen, Kent Persson (M), konstaterar att det är ett bra och fantastiskt resultat igen för kommunen.

– Min ambition är att sänka skatten under den här mandatperioden. Det är klart att det här resultatet visar att det finns utrymme för att göra det, men först och främst vill vi göra satsningar på välfärden, säger han.

Mer läsning

Annons