Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På måndag åtalas denmisstänkte 24-åringen

På måndag väcks åtalet mot den misstänkte våldtäktsmannen i Örebro. 24-åringen kommer att åtalas för överfall på 15 kvinnor.

Annons

Mannen har i princip erkänt alla brotten. Han och åklagaren är dock inte överens om brottsrubriceringarna på några punkter.

24-åringen misstänks bland annat för fem våldtäktsförsök och tre våldtäkter. Två av dem bedöms vara grova. Hit hör till exempel våldtäkten vid Eurostop i mars 2010.

Överfallen började redan 2005, då den misstänkte bara var 19 år. Han har erkänt att han det året försökte våldta två kvinnor.

Mannen greps den 11 oktober i fjol. Några dagar innan hade han kallats till den dna-topsning polisen genomförde på mer än 600 unga män i Örebro.

Tre dagar tidigare hade 24-åringen ringt återbud till topsningen, vilket bidrog till gripande. Men under helgen som följde hann mannen med att begå ytterligare tre överfall på kvinnor.

Totalt misstänks han för 17 brott. Vid ett av överfallen har han gjort sig skyldig till två brott. Vilket brott det rör sig om är inte känt.

- Mannen är även misstänkt för ett brott som inte är knuten till någon målsägare, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Utredningen har pågått under lång tid och är väldigt omfattande.

- Jag vågar inte gissa hur många sidor den innehåller, men den är gigantisk, säger Torbjörn Carlson.

Mer läsning

Annons