Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På rymmen i fem år- i dag friades han

Efter fem år på flykt lyckades polisen gripa en före detta örebroare misstänkt för yxrån i Gävle. I dag friades han i tingsrätten.

Annons

I januari kunde 34-åringen, som är född och uppvuxen i Örebro, gripas i Irland efter flera år på flykt. Han misstänktes ha rånat SE-banken i Gävle i oktober 2005 tillsammans med en annan man. Rånarna tog sig in på banken med yxor, och fick med sig ett byte på 1,1 miljoner kronor. Senare hittades kläder i flyktbilen med männens dna på. Men det räcker inte som bevis för att de ska ha rånat banken, och därför friades 34-åringen och hans misstänkta kumpan i Gävle tingsrätt i dag.

I domen framgår att bankens film från övervakningskameran inte togs om hand. Därför finns det inga foton eller någon film från rånet. I bilen fanns ett par skor i storlek 41 men 34-åringen har storlek 43, något som enligt tingsrätten tyder på att en annan person kan vara inblandad i händelserna.

34-åringen häktades i sin frånvaro 2006 och han levde i flera år i Irland. I sin ungdom åkte han skateboard på gatorna i Örebro och på 90-talet blev han känd som en av Sveriges bästa åkare. Samtidigt gjorde han flera mindre allvarliga brott, och i början av 2000-talet dömdes han till tre års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande. År 2004 ingick han även i innebandyligan, som greps innan en värdetransport mellan Örebro och Stockholm skulle rånas. Han dömdes då till ett års fängelse.

Mer läsning

Annons