Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg med cykel till Ghana

Under 40 dagar ska Håkan Eriksson cykla från Treriksröset till Gibraltar. På torsdagskvällen nådde han Örebro. Nu hoppas han att ett barnhem i Gibraltar ska bli uppmärksammat.

Annons
Cykelfärden går från Treriksröset till Gibraltar i Spanien.

Håkan Eriksson bor till vardags i Sundsvall. Från Treriksröset skall han cykla till Gibraltar. Under torsdagen cyklade han från Ockelbo till Örebro.

Varför gör du den här resa?

– Jag gör det för att jag vill uppmärksamma ett barnhem i Ghana och försöka samla in pengar åt dem. Det är en personlig utmaning och ett äventyr. Sedan är målet också att nå Gibraltar den 12 maj. Dagen efter har jag nämligen en biljett till en Springsteenkonsert. Och jag behöver väl inte säga att jag gillar cykling?

Hur har det resan varit hittills?

– Det har gått bra. Imorgon tänker jag cykla härifrån till Jönköping. Den värsta biten är nog avklarad. Uppe i norra delarna av Sverige var det -24 grader en natt när jag sov i tält. Jag tror att det kan bli lite kämpigt i slutet av resan när kroppen är slutkörd. Det är nog dessutom en väldigt kuperad terräng i Spanien så det kan bli tufft.

Hur går cykelturen till?

– Först och främst så försöker jag sova hos vänner och bekanta efter vägen. Men jag har också ett tält med mig som jag sover i. Här i Örebro blir det första gången jag sover på hotell. Nu ska jag passa på att lyxa till det med en varm dusch. Jag lagar inte mat längs vägen utan köper maten färdig. Det går åt en hel del energi och mat. Jag måste cykla minst 18 mil varje dag om jag ska hinna till Springsteenkonserten.

Har du varit ute på liknande äventyr förr?

– Jag har varit ute på en del utmaningar tidigare. En gång cyklade jag genom Norge från Lindesnes till Nordkap. Men jag har aldrig cyklat så långt som de 500 mil det är till Gibraltar. Den här resan har jag planerat i ungefär åtta månader.

Mer läsning

Annons