Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paketterror mot örebroare

Sedan tre veckor är Peter i Örebro utsatt för falska beställningar.
– Någon vill ställa till det rejält för mig.

Annons

Hem i brevlådan kommer varor och avier om att han ska hämta ut beställda saker.

– Jag har inte beställt någonting. Men nästan dagligen får jag ringa företag och berätta och dessutom förklara för personal där paket ska hämtas ut.

Han säger att det gått så långt att han känner obehag när han ska öppna ytterdörren och vet att det kanske kommit en ny sändning.

– Företagen har varit väldigt förstående och det har de också varit på utlämningsställen. Svårare har de varit att förklara för Transportstyrelsen där någon gjort beställning av nya registreringspapper för min bil. Jag har fått besked om att jag ska hämta ut dem och betala 100 kronor. Men jag har inte beställt nya papper och vägrar, säger Peter.

Många olika beställningarHan vet inte hur det kommer att gå i den delen.

– Jag har mina registreringshandlingar och ska inte ha några nya.

Det som funnits i brevlådan är bland annat kläder, kreditkort och beställningar på vitvaror för 17 000 kronor, besked om nytecknade teletjänster och en massa annat.

– Det har också kommit försändelser med porr och jag har fått tidningar jag inte prenumererat på.

KreditupplysningarPeter får nästan dagligen besked om att kreditupplysning tagits på honom.

– Alltsammans är väldigt obehagligt. Någon vill skapa problem för mig och gör så här. Det är en press att leva med alla beställningar. Jag har aldrig beställt något via internet men en del är gjorda där och vissa på annat sätt. Nu har jag sett till att få mitt namn spärrat på nätet men det är ingen garanti för att det upphör.

PolisanmälningPeter har polisanmält det som pågår.

– Det är klart jag funderat på vad som kan ligga bakom. Men jag har ju inga bevis för någonting. För mig känns det katastrofalt att inte ha kontroll över hur mitt namn och min identitet används. Jag hoppas polisen kan göra något men när jag anmälde verkade det inte vara enkelt att lösa.

Fotnot: Peter är ett fingerat namn eftersom den det handlar om vill vara anonym.

Mer läsning

Annons