Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palestinas konsul ställer uppför dråpmisstänkta mamman

Mamman som misstänks ha dödat sitt spädbarn får hjälp av Palestinas generalkonsul i Sverige.
– Oavsett om hon är skyldig eller inte ska vi försöka hjälpa henne med vad hon behöver, säger Karam Farraj.

Annons
Den tre månader gamla flickan avled på USÖ i november förra året. Hon kom till sjukhuset i ambulans med skallfrakturer och hjärnblödning.

På torsdag kommer generalkonsul Karam Farraj till Örebro. Han ska hjälpa den misstänkta mamman, som är palestinsk medborgare.

Polisen hade först missat att ta de diplomatiska kontakterna, avslöjade Radio Örebro tidigare i veckan.

– Jag har två syften med besöket, säger Karam Farraj och fortsätter:

– Jag ska försöka få ut flickan för att kunna begrava henne. Jag ska också prata med mamman för att ta reda på hur hon mår och vad hon behöver.

Generalkonsuln kommer att använda alla sina befogenheter för att hjälpa mamman, ett exempel kan vara hjälp i advokat-frågan.

– Jag vill förhöra mig om mamman är nöjd med sin advokat. Skulle så inte vara fallet ska jag försöka hjälpa henne att byta, säger han.

Samtidigt som generalkonsuln understryker att han kommer att göra sitt bästa för mamman, vill han också poängtera att han inte tar ställning i skuldfrågan och att han respekterar svensk lag.

NA har talat med pappan till det döda barnet. På tisdagsmorgonen träffade pappan polisen.

– Jag fick förklaringar till varför lägenheten har varit avspärrad så länge. De sa att de behövde kunna gå in och kontrollera saker allt eftersom min fru berättar nya saker i förhören, säger pappan. Det har varit frustrerande för pappan att lägenheten har varit avspärrad så länge. Nu bor han och parets lilla son hos vänner, men pappan vill kunna komma in i sitt hem för att hämta bland annat leksaker till pojken.

– Jag måste vara stark nu och hålla mig uppe för min sons skull, säger pappan.

Enligt åklagaren har mamman upprepade gånger ändrat sin berättelse om vad som hände när flickan dog. Om det innebär att mamman erkänt dråp vill åklagaren inte säga.

Pappan tror fortfarande att hans fru är oskyldig.

– Visst gör jag det. Jag känner henne, vi har varit gifta i tre år. Varför skulle hon göra en sådan sak?

Mer läsning

Annons